Estafette-interview: Ron Westerhof

Cynthia, dank je wel voor het doorgeven van het ‘interviewstokje’.

Beste lezers, ik ben Ron Westerhof, massagetherapeut. Ik woon in Sinderen een dorpje in de prachtige Achterhoek.

Samen met mijn vrouw kochten we daar 20 jaar geleden een voormalig timmermanshuisje in het buitengebied. Het is er heel fijn wonen, de natuur laat zich elke keer weer van alle kanten zien en horen (met name op het moment dat ik dit stukje schrijf eind mei). Ik voel me telkens weer een rijk mens als ik ’s morgens de deur open en de natuur in loop.

Ik ben mijn werkzame leven ooit gestart in de financiële wereld. Na een jaar of 15 stelde ik mij de haast klassieke levensvraag: ‘Is dit het leven, is dit wat ik wil?’ Ik wilde meer en was op zoek naar mijn echte drijfveren.
Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met natuurgeneeskunde. Het zelf genezende vermogen van de mens sprak mij daarbij zeer aan. Het inspireerde en motiveerde mijzelf om op onderzoek te gaan. Via de natuurgeneeskunde ben ik klassieke homeopathie gaan studeren en ben na 5 jaar opleiding mijn eigen praktijk als homeopaat begonnen. Na een aantal jaren ontstond langzaam de behoefte naar een meer lichaamsgerichte aanpak. Minder in het hoofd en meer naar het voelen. Zo ben ik bij Holos Academie voor Massagetherapie in Utrecht terecht gekomen. Ik heb daar (met vallen en opstaan) geleerd om ook naar mijn eigen lijf te luisteren, om het hoofd meer los te laten, om in het hier en nu te zijn.

Massagetherapie is gericht op bewustzijn, wat heeft je lichaam je te vertellen, wat wil er gehoord worden? Ik ervaar het als een voorrecht dat ik daar als begeleider van mijn cliënten bij mag zijn, om een stukje van iemands leven mee te lopen, om te ervaren dat inzicht ruimte creëert en nieuwe mogelijkheden schept.

Twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding Core Energy (lichaamsgerichte psychotherapie). Het is voor mij een logisch vervolg op massagetherapie. Core Energy werkt met het lichaam door beweging, ademhaling en persoonlijke interactie en onderzoekt blokkerende patronen in jezelf en in relatie tot anderen. De opleiding geeft veel verdieping aan de massagetherapie, ik leer steeds weer nieuwe dingen, ook over mezelf; het is een verrijking.

Mijn praktijk heet Coresse, dat is een samentrekking van de woorden Core (midden, hart) en Esse (zijn, bestaan), oftewel in contact zijn met je hart, je kern. Dat is wat ik zelf wil en waar ik anderen ook graag bij wil begeleiden.

Coresse: ‘Let your body talk’.

Ik geef het stokje graag door aan mijn collega Diana de Rijk.