Estafette-interview: Noor van der Lande

Beste lezer, wat fijn kennis te mogen maken met u.

Ik ben Noor van der Laken – van der Lande, ik werk met veel plezier in mijn praktijk: Massagepraktijk Loosdrecht. Deze ligt op Landgoed Zonnestraal, op de heide en tussen de bossen, waar licht en lucht de ruimte hebben. Een begrip in heel Hilversum en omgeving!
Zelf woon ik in het waterrijke Loosdrecht.

Mijn praktijk maakt onderdeel uit van een multidisciplinaire Gezondheidscentrum, InGang 15 genaamd. Ik werk daarin samen met osteopaten, psychologen, haptonomen, een diëtiste, een homeopathische arts en een coach. Wanneer we de behoefte voelen, kunnen we onderling overleggen of naar elkaar doorverwijzen. Dat ervaar ik als een prettige samenwerking en een professionele dienstverlening. Ik leer zo ook hoe andere disciplines tegen bepaalde klachten aankijken en hun visie kennen.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als verpleegkundige, in 2006 ben ik daarmee gestopt. Ook heb ik gedurende vier jaar, (1991-1995) Oefentherapie Mensendieck gestudeerd, dit bleek niet mijn pad. De kennis die ik daar heb opgedaan kan ik wel goed gebruiken in mijn werk als massagetherapeut. Gaandeweg ben ik gaan beseffen dat mijn interesse groeiende was en is, in kennis en aandacht voor de hele mens, het lichaam en aanraking.
Na een aantal pittige zwangerschappen heb ik vier prachtige dochters gekregen. Eén is mijn zon in de hemel en drie stralen hier op aard. Ik geniet ervan, maar een goede balans vinden tussen werk en gezin heb ik altijd als een grote uitdaging ervaren.

Toen mijn zusje in 2006 overleed aan borstkanker, heb ik besloten om te stoppen met mijn werk om mijn aandacht volledig op mijn gezin te richten. Daardoor kreeg ik ook meer tijd en ruimte om te voelen wat ik echt wilde. “Jij kan toch zo goed masseren mam?”, zei mijn destijds tien-jarige(!) dochter. Ja, massage, dat is mijn ding! Ik vond het als kind al heerlijk om anderen aan te raken en te masseren. Nu heb ik dat nog steeds. Het contact, de aandacht voor de ander, de tijd nemen, het bewust maken, daar word ik blij van! Ik voel me dankbaar over de mensen die ik mag ontmoeten en met wie ik een stukje mee mag lopen op hun pad. Ik ervaar dat als een persoonlijk cadeau en een win-win situatie.

In 2009 kwam Holos op mijn pad. Ik voelde meteen de klik en besloot om de vier-jarige opleiding tot Massagetherapeut te volgen. Het werd een intens proces met mijzelf. Ik ben mijn man en kinderen dankbaar dat ik dit heb mogen en kunnen doen. Momenteel maak ik in mijn privéleven een hectische tijd door. Dat ervaar ik als zeer verdrietig, maar ook na deze storm zal de zon weer gaan schijnen.

Mijn grote wens is dat mijn praktijk nog meer gaat stromen en daarom heb ik het estafettestokje met beide handen aangenomen. Zichtbaar worden is op dit moment mijn thema. Een mooie uitdaging die me kracht geeft en me nog meer in mijn eigen kracht zal laten staan.

Op dit moment ben ik me verder aan het ontwikkelen en volg een aantal workshops op het gebied van onder andere kanker en persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn de zwangerschap- en babymassage, (die ik vroeger gaf) weer terug in mijn leven. De vraag: “Behandel jij kinderen?”, wordt mij de laatste tijd gesteld. Ik heb daar enige ervaring in, maar na-/bijscholing is gewenst. Het zit in mijn vat! Touch of Matrix, een bewustzijnsmethodiek die alles in beweging zet, is vorig jaar op mijn pad gekomen. Dit is een heel bijzondere methode die mijzelf veel brengt en die ik steeds meer toepas in mijn werk. Intuïtief weet en voel ik dat er zoveel meer is dan wij zien, voelen en denken te weten.

Massagetherapie is mijn passie. In alle rust en met aandacht voelend aanwezig zijn bij dat wat er is. Bewust worden, vertrouwen, ontwikkelen en groeien met een liefdevolle aandacht en in contact met de ander. Mijn levensmotto is: Do it! Don’t quit! Sta in je eigen kracht!

Het geeft mij energie en voldoening om dit prachtige werk te mogen doen. Meer in contact met jezelf te komen, dat is wat Holos mij heeft gebracht en dat geef ik graag door aan mijn cliënten.

Mijn droom is om tijdens dit leven harmonie te ervaren en nog veel van de wondere wereld te gaan zien. Ik hou van reizen, op avontuur gaan.

Ook wens ik dat de gezondheidszorg één wordt. Dat wij als zorgverleners één zijn. We hebben elkaar nodig. Verandering is ook nodig in de reguliere zorg. De gezondheidszorg lijkt soms wel ‘ziek’. Alles draait om geld. Wat wensen wij…

Wat sport betreft hou ik van tennis en zeilen.

Lezen is niet mijn favoriete bezigheid. Als kind vond ik lezen lastig. Nu heb ik en lees ik allerlei soorten boeken. Om te beginnen (haha) Dick Bruna(fan), Alleen op de wereld, Kruistocht in een spijkerbroek! Maar ook Nefratete, priesteres in Atlantis… Wat volgens mij de gemene deler in deze boeken is, is het gevoel van je heel alleen te kunnen voelen terwijl je deel uitmaakt van een relatie met anderen en je je eigen pad bewandeld in jouw leven. De kracht van kwetsbaarheid… de innerlijke leiding…en, zijn meer bewustwordingen in het nu. De boeken van Henk Fransen zijn mijn laatste aankopen. Ik kan ze van harte aanbevelen.

Muziek is fijn. Ik heb geen specifieke voorkeur. Muzikale teksten en geluiden kunnen me raken. Maar, ik hou ook  van de stilte. Al genoeg geluiden om mij heen.

Qua film… Love Actualy of Gorilla’s in the mist.

Ik wens mezelf kracht – liefde – vertrouwen – avontuur toe op mijn pad en deel dit graag met alle mensen die op mijn pad zijn of gaan komen.

Ik geef mijn stokje door aan Valerie de Meyer.  Collega en vriendin, een mooi mens.