Lid worden?

Voor therapeuten die lid willen worden van de VNT bestaat de volgende toelatingsprocedure:

 • Starten van de toelatingsprocedure
  Je start de procedure door het invullen van het aanmeldformulier op onze website. Bij het doorlopen van deze aanmelding dien je via ideal € 65,- over te maken voor de toelatingsprocedure.
 • Toelatingsformulieren en afspraak met Toelatingscommissie
  Zodra wij je aanmeldformulier en betaling ontvangen hebben, sturen wij je per post de benodigde toelatingsformulieren toe. Tevens ontvang je een telefoontje van het secretariaat voor het maken van een afspraak met de Toelatingscommissie.
 • Bevestiging afspraak Toelatingscommissie
  Na ontvangst van je toelatingsformulieren sturen wij je per e-mail de bevestiging van je afspraak met de Toelatingscommissie.
 • Korte toelichting op het gesprek
  Met twee commissieleden heb je naar aanleiding van de door jou ingevulde toelatingsformulieren een gesprek over je therapeutschap en je motivatie om lid te willen worden.
 • Besluit over toelating
  Na het toelatingsgesprek brengt de commissie een advies uit aan het Algemeen Bestuur van de VNT. Je ontvangt het besluit van het bestuur binnen 2 weken per post. Houdt er rekening mee dat je bij een eventuele afwijzing het betaalde toelatingsgeld niet terug ontvangt. Dit bedrag is namelijk nodig om de procedure te bekostigen.
 • Beëdiging
  Indien je toegelaten bent, ontvang je daarbij ook een uitnodiging voor de officiële beëdiging. Het lidmaatschap gaat in op de dag na de beëdiging. Beëdigingen vinden één keer per kwartaal plaats.