Logo LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

 Mijn LVNT

Estafette-interview: Karin Daniels

  • Vertel eens iets in het kort over jezelf. En waar begin je dan mee …? Ik ben Karin, 42 jaar, getrouwd, moeder van twee zoontjes, 9 en 4 jaar. Ik heb een rijk gevoelsleven, dat maakt dat ik intens kan genieten , en maakt ook dat ik makkelijk geraakt kan worden, wat me soms sterkt en soms ook uit balans brengt. Het hobbelt zo met me mee het leven, of anders gezegd ik met het leven.
  • Welke hobby's heb je? Muziek! Van metal tot klassiek. Ik ga graag naar bandjes kijken en luisteren, ga naar festivals als Down The Rabbit Hole. Ik ben een enorme mazzelkont dat ik in Nijmegen woon, want tijdens de zomerfeesten laat ik mij onderdompelen in één groot gratis festival! Verder kook ik graag. Als ik ergens uit eten ben, sla ik op een of andere manier de smaakjes en ingrediënten op en probeer ik het thuis na te maken. Ik zou graag meer tijd vrij willen maken  voor onze moestuin, als ik er eenmaal ben, heerlijk! Net als met schilderen, eenmaal bezig dan vergeet ik de tijd, helemaal één met mijn doek en mijn materialen. En ik ga in januari starten met een fotografiecursus. Dan vind ik het leuk om de natuur in te gaan en eindelijk dat plaatje te kunnen maken, zoals ik ze zie in mijn hoofd… is het doel dan hè. Best een creatief beestje! En lekker zintuiglijke hobby’s  :) En natuurlijk spelen, buiten zijn, kunst maken met mijn kinderen, wat een heerlijkheid! Verder vind ik het fijn mijn kracht te voelen en ben ik weer gaan fitnessen. Tis effe wennen, ik kan niet hetzelfde wat ik ooit deed bij fitness, maar de herkenning in mijn lijf is er, haha!
  • Welk (spiritueel) boek of film spreekt je het meest aan? Ik kom even niet op titels. De laatste film die ik in bioscoop heb gezien is Amy. Dat greep mij wel aan, zoveel talent en in verkeerde mensen geloven. Ze wilde gewoon zingen…
  • Wat is je favoriete muziek/lied? Daar vraag je me wat. Daar kan ik moeilijk antwoord op geven. Ik luister nu bv naar Bony king of nowhere, maar ook de Speedfestplaylist (om erin te komen, want ik daar ga ik zaterdag naar toe.) Ik zet tijdens eten soms vioolconcertje of Maria Callas aan. Voor de melancholie luister ik graag naar Dez Mona of Antony & the Johnsons. Ik zing keihard mee met Kovacs of Anouk. Skip & Die ook fijn… En ik heb er velen meer. Voor iedere bui een ander soort muziekje.
  • Wat is je droom / toekomstvisie? Ik zou wel een vrijstaand huisje met een massageruimte achter of naast het huis willen hebben. Met een Ateliertje… Maar eigenlijk lijk ik steeds meer vrede te vinden in waar ik nu ben. Niet altijd natuurlijk, soms denk ik als er even minder cliënten zijn…waar doe ik het allemaal voor, maar vaak blijkt dat ik dan ook even genoeg heb met mezelf. En mag dat dan… Mijn droom is dat dat mag :) Maf eigenlijk hè, dat we/ ik een beroep heb waar ik zelf ook zoveel in te leren heb terwijl ik ‘mag het er zijn’ mijn cliënten laat ervaren…
  • Wat voor soort praktijk heb je, en wat doe je? Waarom net deze behandelvorm? Aandachtsatelier, zo heet mijn praktijk aan huis. Ik werk als massagetherapeut, met Holos als achtergrond. Daarnaast heb ik in mijn kennis, ervaring en studierugzakje ook nog creatieve therapie en kinderyoga zitten, waar ik soms als dat passend is gebruik van maak. Ik masseer kinderen en volwassenen.
  • Welk bijzonder verhaal ligt ten grondslag aan wat je bent gaan doen? Ik was al langere tijd niet meer gelukkig in wat ik deed, ik werkte als activiteitenbegeleider en later als jobcoach bij verstandelijk gehandicapten. Ik liep stuk. Er gebeurde in een kort tijdsbestek te veel om te bevatten en ik raakte in een existentiële crisis (depressie), ik kwam bij een massagetherapeut terecht en al mijn kwartjes vielen, dit moet ik gaan doen. Zes weken later  was ik ontslagen en deed ik Holos, een belangrijk keerpunt in mijn leven. Spannend, maar gedaan!
  • Werk je samen met anderen? Ik werk solistisch, heb natuurlijk mijn intervisiegroepje, wat ik fijn vind. Het is soms maar alleen, het is fijn even te kunnen sparren met gelijkgestemden over je doen en laten tijdens je massages.
  • Welke (mooie of bijzondere) resultaten heb je mogen zien in je praktijk? Zijn meerdere, ik kies nu voor een vrouw midden vijftig die een jaar voordat ze bij mij kwam, op randje dood heeft gelegen. Ze heeft met spoed een hartoperatie moeten laten uitvoeren, daar in coma geraakt, erbovenop gekomen (wat synchroon liep bij haar is dat ze in die tijd haar nieuwe liefde had ontmoet, maar tevens haar overleden man nog lief had…) Haar uitgeklede lichaam liet een duidelijk litteken zien. Ik voelde aan alles aan haar, dit is gevoelig/kwetsbaar. Ze wilde graag met haar rug beginnen, had ook rugklachten. Ik zag op haar rug een huidintrekking aan de achterkant van haar hart (bijzonder toch dat lijf!) De massage was zover dat ze om mocht draaien. Met veel aandacht voor hoe ze lag en in afstemming (mijn handen werden aangetrokken naar haar litteken, maar hoe was dat voor haar?) Heel rustig en totaal afgestemd op haar legde ik mijn hand op haar litteken… Mijn hand mocht daar zo blijven en ik zag en voelde aan haar dat er veel gebeurde. We waren zo een tijdje. Tranen rolden over haar wangen, bij mij ook bijna. Van de ontroering dat ze mij dit toe vertrouwde haar op haar kwetsbaarste te mogen aanraken. Ze vertelde na afloop, dat de beelden van afgelopen jaar aan haar voorbij vlogen en dat ze eindelijk weer voelde dat haar hart erbij hoorde, al die tijd was het weg geweest. Ze omhelsde me dankbaar.
  • Wat is je motivatie om op dit vakgebied bezig te blijven? Wat drijft je? Dat we zo’n mooi beroep hebben, zoals hierboven de casus. What’s not to like? Ik hou van wat ik ben tijdens de massages. Ik voel me dan zo een met wat er is, de rust… Bij mijn aannamegesprek voor VNT werd al gezegd: je masseert jezelf rustig, haha! En doordat ik me zo voel kan ik de persoon onder mijn handen ook laten voelen zoals hij of zij is.
  • Wat is je (levens)motto? Zoals mijn oma op haar sterfbed tegen me fluisterde: Het gaat om de aandacht.
  • Wat zou je de VNT-leden nog willen vertellen of meegeven? Maak plezier!
  • Aan wie geef jij straks het Estafette-stokje door? Aan mijn lieve vriendin Ramona van Silfhout.

Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken

Contact opnemen met LVNT

info@lvnt.nl

Liendertseweg 112-2, 3815 BJ Amersfoort

033 - 472 6003


Bereikbaar op dinsdag en woensdag
van 10.00 uur tot 12.30 uur.