Logo LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

 Mijn LVNT

Estafette-interview: Jeannette Mulder

  • Vertel eens iets over jezelf Ik ben 43 jaar, getrouwd met Jeroen, en vorig jaar naar Nijmegen verhuisd, samen met kat Tiger. Geboren in Friesland, en na een paar maanden al verhuisd naar Antwerpen, waar ik 6 jaar gewoond heb, maar “getogen” ben ik in Zuid Holland. Na het voortgezet onderwijs richting Amsterdam vertrokken i.v.m. studie. Daarna jaren in de omgeving van Amsterdam (Hilversum/ Weesp) gebleven, tot vorig jaar dus. Ik ben “nieuws”-gierig, volg graag de actualiteit, vind het leuk dingen te onderzoeken, en doe alles graag op mijn eigen manier (eigen wijsheid). Ook heb ik een oprechte belangstelling voor mens en dier, een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ben ik gevoelig, en beschik van nature over een goede intuïtie.
  • Welke hobby’s heb je? Ik vind het leuk veel van de wereld te zien en heb een aantal mooie (verre) reizen gemaakt, zoals naar Zuid Afrika, China en de VS. Verder houd ik ervan om creatief bezig te zijn: van fotografie tot tekenen en schilderen. Ook volg ik sinds een half jaar met veel plezier lessen tai chi, die me zowel een gevoel van (innerlijke) rust als veel energie geven. Daarnaast ben ik graag buiten, dat varieert van wandelen en fietsen in de natuur tot bezig zijn in de tuin. Lekker eten vind ik ook heerlijk, en koken/ bakken doe ik graag, en ik vind het leuk om daarbij nieuwe ideeën op te doen.
  • Welk boek of film spreekt je het meest aan? Er zijn meerdere boeken/ films die me aanspreken, maar ik zal er één noemen: het boek Geluk zonder Voorwaarden (wij zijn onze gedachten niet) van Michael Singer. Zoals de ondertitel al aangeeft, kunnen mensen veel last hebben van hun gedachten, en ook herinneringen en ervaringen, die maar rond blijven malen. Ze houden je weg uit het hier en nu. Dit boekt nodigt uit tot zelfonderzoek, en een zijns-georiënteerde levenshouding.
  • Wat is je favoriete muziek of lied? Er zijn veel verschillende soorten muziek die ik erg kan waarderen, van funk tot hiphop en klassiek. Maar naar ook rock, punk en soul luister ik graag. Echt een favoriet kan ik zo niet noemen. Matt Simons (Catch & Release) vind ik fijn om naar te luisteren. Vanwege de recente Paasdagen vond ik Erbarme dich (Mattheus Passion, Bach) wel weer erg mooi.
  • Wat is je droom of toekomstvisie? Ik zou mijn praktijk graag nog verder willen ontwikkelen en me met name richten in begeleiding van mensen om hun lichaam beter te voelen. En ook bewustwording op gang te brengen door hen uit te nodigen vanuit een holistische visie naar hun klachten te kijken. De eenheid van lichaam en geest, de geest drukt zich in het lichaam uit. Een klacht zien als een signaal van je lichaam dat aandacht nodig heeft. Mijn ervaring is dat veel mensen erg “in hun hoofd” zitten en ik vind het zo mooi om te zien als ze verbinding kunnen maken met hun lichaam. Meer naar het “voelen” toe.
  • Wat voor soort praktijk heb je, en wat doe je? Waarom net deze behandelvorm? Mijn praktijk heet Stille Kracht, voor mij is dat een verwijzing naar het voelen stromen van je levensenergie. Mijn ervaring is dat massagetherapie dat teweeg kan brengen. Het kan ervoor zorgen dat je je lichaam goed voelt, dat je in verbinding komt met het voelen en het zijn. Massagetherapie is de therapievorm waarmee ik aan de VNT verbonden ben. Daarnaast doe ik ook energetisch werk, bijvoorbeeld systemisch werk en magnetiseren, en bied tevens reiki behandelingen en cursussen aan. Ook daarmee ervaar ik dat je energie enorm kan gaan stromen, en je weer goed op kunt laden. Ook dat kan je dicht bij jezelf, je “zijn”, brengen en bewustwording op gang brengen.
  • Welk bijzonder verhaal ligt ten grondslag aan wat je bent gaan doen? Na mijn studie Communicatiewetenschap heb ik diverse kantoorbanen gehad. Wat die met elkaar gemeen hadden, is dat ik nergens het gevoel had dat dit echt bij me paste of dat ik er goed m’n draai kon vinden. Meestal kwam ik thuis met een leeg, moe gevoel en een “vol” hoofd. Op een gegeven moment ben ik gemasseerd door iemand die massagetherapeut was. Wat kon ik mijn lichaam goed voelen na afloop! Helemaal opgeladen ging ik weer naar huis. Niet langer overheerste mijn hoofd, mijn denken, maar kon ik mijn lichaam goed voelen! Na een crisis in mijn werk, besloot ik het over een andere boeg te gooien: ik kwam uit bij Holos om de opleiding Massagetherapie te volgen. Graag wil ik vanuit gevoel/ mijn hart werken, en van daaruit mensen begeleiden.
  • Werk je samen met anderen? In mijn praktijk werk ik zelfstandig, maar ik heb wel contact met andere therapeuten, bijvoorbeeld op het gebied van intervisie.
  • Welke (mooie of bijzondere) resultaten heb je mogen zien in je praktijk? Telkens als het lukt om iemand erg “in zijn hoofd zit”, met aandacht naar zijn of haar lichaam te brengen, en bij het gevoel te komen. Iemand te laten voelen en ervaren dat je niet alleen een lichaam hebt, maar dat je een lichaam bent. De eenheid van lichaam en geest. Bijvoorbeeld iemand die veel praat, en tijdens een massage de stilte kan voelen, waardoor de behoefte om altijd te praten wegvalt. Een gevoel van zijn. Van denken naar voelen. Ook valt me vaak op dat de blik in de ogen van iemand er na afloop van een behandeling heel anders uit ziet, meestal veel zachter, en tegelijk ook heel helder.
  • Wat is je motivatie om op dit vakgebied bezig te blijven? Wat drijft je? Wat ik graag wil, is mensen begeleiden in het voelen en bewust worden/ bewust zijn van hun lichaam. Natuurlijk weet iedereen dat hij of zij een lichaam heeft, maar het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om daar contact mee te maken, daarmee in verbinding te zijn. Ik vind het zo mooi om te zien als mensen dat contact, die verbinding, ervaren.
  • Wat is je (levens)motto? Blijf dicht bij jezelf.
  • Wat zou je de lezers nog willen vertellen of meegeven? Behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wilt worden.
  • Aan wie geef jij straks het Estafette-stokje door? Aan collega-massagetherapeut en lid van mijn intervisie groepje Frederiek Mink Kroese.

Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken

Contact opnemen met LVNT

info@lvnt.nl

Liendertseweg 112-2, 3815 BJ Amersfoort

033 - 472 6003


Bereikbaar op dinsdag en woensdag
van 10.00 uur tot 12.30 uur.