Logo LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

 Mijn LVNT

Estafette-interview: Frederiek Mink

  • Vertel eens iets over jezelf Ik ben Frederiek Mink en ben moeder van 4 volwassen zonen. Na jaren gewoond te hebben in Amsterdam-Zuidoost, woon ik sinds 2000 in Almere. In mijn royale huis is het altijd een komen en gaan van vrienden en vriendinnen en ik geniet ervan dat er veel plek is, om mensen te ontvangen.
  • Welke hobby’s heb je? Ik kook graag en hou ervan om vooral gezonde en verse maaltijden te presenteren en steeds weer te experimenteren met nieuwe uitdagende recepten, die er vooral ook aantrekkelijk uitzien. Ik ben fan van de Mediterrane keuken en probeer graag allerlei verse kruiden- en smaakcombinaties uit.Daarnaast hou ik van lezen, vooral van literaire romans over familiegeschiedenissen en reisverhalen, want reizen doe ik ook graag. Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe mensen uit verschillende culturen, zin geven aan hun bestaan.
  • Welk boek of film spreekt je het meest aan? Walking in The Clouds, vind ik een meesterlijke film. Een liefdesverhaal, waarin prachtige filmbeelden worden vermengd met meesterlijk acteurswerk.
  • Wat is je favoriete muziek of lied? Van Morrison: ” Moondance “, wanneer ik deze song hoor, waan ik me in verre oorden, met een ondergaande zon, muziek, bergen en een relaxed samenzijn met geliefden; dromend dat het altijd zo zal blijven.
  • Wat is je droom of toekomstvisie? Een praktijk in het ziekenhuis waar ik werk, waarin complementair en regulier elkaar aanvullen, vanzelfsprekend zijn. Samen met een collega-therapeut in deeltijd een praktijk voeren, zodat ik van tijd tot tijd, naar mijn favoriete plek in Spanje kan afreizen.
  • Wat voor soort praktijk heb je, en wat doe je? Waarom net deze behandelvorm? Ik heb een praktijk voor Massagetherapie aan huis en daarnaast een dependance in het Flevoziekenhuis in Almere. Ik vind het geweldig om naast het reguliere circuit een alternatief te bieden aan mensen die denken of te horen krijgen van de arts, dat er “niets meer aan te doen valt” aan hun gezondheid, of “dat ze er maar mee moeten zien te leven”. Het bijzondere aan Massagetherapie vind ik de Holistische visie, van waaruit ik werk. Alle factoren in een mensenleven spelen een rol, dus niet alleen de fysieke. Daarnaast vind ik het mooi, dat ik werk zonder medicatie of andere ingrepen, alleen de weg van bewustwording via liefdevolle aanraking……….dat is toch bijzonder???
  • Welk bijzonder verhaal ligt ten grondslag aan wat je bent gaan doen? Mijn verhaal is die van het ontdekken van mijn eigen kracht, na een faillissement en een ernstige ziekte. De weg die ik aflegde, was en is er een van diepe dalen en hoge hoogtes, en ik heb geleerd die te benutten en met open armen tegemoet te treden, wat er ook op mijn pad komt.
  • Werk je samen met anderen? Ik heb het geluk samen te werken met een team van heel fijne collega’s in het Flevoziekenhuis, een team van huid-en oedeemtherapeuten, een haarwerkspecialist, een natuurvoedingsdeskundige en een medisch pedicure. Samen werken we voor mensen met kanker. Ik ben voorstander van het aangaan van samenwerkingen om het draagvlak van mijn eigen werk, zo groot mogelijk te maken. Te merken dat je meer bent, dan bijvoorbeeld een patiënt met de diagnose “kanker”, dat je vooral “mens” bent. Ik werk ook samen met een Moslima –huisarts, omdat ik het belangrijk vind toegankelijk te zijn voor andere culturen en ben daarin ook bezig met een afstemming met fysiotherapie.Een andere samenwerking is die met mijn fijne collega/docent Corrie; samen met haar bereid ik een cursus Mindfulness voor, die we in meerdere plaatsen willen gaan uitvoeren.
  • Welke (mooie of bijzondere) resultaten heb je mogen zien in je praktijk? Bijzonder vind ik dat ik een vrouw (56) heb begeleid, die een verleden had van pleasen en wegcijferen van haarzelf en daardoor chronische klachten kreeg aan rug en schouders. Letterlijk vormde dit een rugzak op haar rug. Jarenlang bezocht zij meerdere specialisten, zoals psychiater, fysio en neuroloog. Zonder blijvend resultaat. Na een half jaar intensieve begeleiding bij mij, kreeg ze inzicht in haar patroon en werd ze zich bewust van haar rol daarin. Ze nam verantwoordelijkheid om andere keuzes te maken, waarin ze meer zorg en aandacht voor zichzelf opeiste in plaats van voor de ander. Dit sterkte haar zo, dat we na verloop van tijd de behandeling konden afronden en ze op eigen kracht verder kon met haar leven, zonder pijn en met weer zin het leven. (NB. Ze kocht voor haarzelf een nieuwe jurk!!en voor het eerst in jaren, durfde ze naar een feest om te gaan dansen en plezier te maken.)
  • Wat is je motivatie om op dit vakgebied bezig te blijven? Wat drijft je? Dat er steeds weer mensen zijn, die uit hun Confortzone durven stappen en verantwoording gaan nemen voor zichzelf en zich niet alleen maar afhankelijk weten van wat hun opgelegd wordt. Ervaren dat er meer uit het leven te halen valt, voor mij en de ander.
  • Wat is je (levens)motto? Neem tijd en aandacht voor jezelf, het is de moeite waard!
  • Wat zou je de lezers nog willen vertellen of meegeven? Wanneer je er zelf niet uitkomt, schroom dan niet om hulp te vragen. Kies je voor mij? Dan ben ik naast therapeut vooral mens!
  • Aan wie geef jij straks het Estafette-stokje door? Collega Corrie van de Bruggen.

Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken

Contact opnemen met LVNT

info@lvnt.nl

Liendertseweg 112-2, 3815 BJ Amersfoort

033 - 472 6003


Bereikbaar op dinsdag en woensdag
van 10.00 uur tot 12.30 uur.