Logo LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

 Mijn LVNT

Estafette-interview: Corrie van der Bruggen

  • Vertel eens iets over jezelf Ik ben Corrie van der Bruggen, ben 57 jaar en moeder van 2 zoons, 2 cadeaudochters, 2 schoondochters, en oma van Saar. Ik ben vroeger Z-verpleegkundige geweest. In 2000 wilde ik niet meer racen tegen de klok maar tijd en aandacht kunnen geven aan mensen. Daarom ben ik toen gestart bij Holos, Academie voor Massagetherapie, aan de opleiding tot Massagetherapeut. In januari 2004 ben ik officieel gestart met Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching. Eerst jarenlang in Rosmalen, nu sinds 3 jaar in Nijmegen. Naast mijn werk in de praktijk geef ik bij Holos in Utrecht les in voetreflex- en stoelmassage, en bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen verzorg ik de cursus Familieopstellingen en Massage, geef ik massagelessen binnen de Energetisch- en de Kinder-massageopleiding. Volgend jaar ga ik daar ook het Therapeutisch traject mee begeleiden. In mijn vrije tijd als vrijwilliger masseer ik vluchtelingenvrouwen en haal af en toe een man met een verstandelijke beperking op die nu 33 jaar is, die ik als 2-jarige heb leren kennen toen ik zijn begeleidster was. Hij brengt al vanaf zijn 9e regelmatig een dagje bij ons door.
  • Welke hobby’s heb je? Ik vind het heerlijk om samen met mijn man Geert-Jan alle bossen en natuurgebieden in Nijmegen en omgeving af te struinen. We wandelen heel graag. Ik ben ook graag bezig met Mandalatekenen en lees heel graag. Of gewoon op de bank iets leuks kijken op Netflix, of met een goed glas wijn een gezellige avond met vrienden. Maar de leukste hobby is oppassen op Saar elke 3e vrijdag :)
  • Welk boek of film spreekt je het meest aan? Ik hou van waargebeurde verhalen, liefst op spiritueel of psychologisch gebied. Ik ben een fan van de boeken van Paulo Coelho.
  • Wat is je favoriete muziek of lied? Ik geniet elk jaar van de Top 2000, heerlijke muziek, lekker meezingen. Maar ook klassieke muziek kan ik erg van genieten, of blues. Ik heb niet een favoriet lied, maar heb veel muziek van Sting en Queen.
  • Wat is je droom of toekomstvisie? Mijn droom is dat alle mensen op de wereld elkaar benaderen vanuit liefde en vertrouwen en elkaar respecteren om wie ze zijn. Een andere droom is dat regulier en alternatief vloeiend samenwerken en elkaar aanvullen. Of misschien is het wel een en dezelfde droom….
  • Wat voor soort praktijk heb je, en wat doe je? Waarom net deze behandelvorm? De naam van mijn praktijk is Fontaine, wat Bron betekent. Ik werk met mensen vanuit hun bron. Massagetherapie en coaching is de ingang die ik gebruik, bewustwording het gevolg. Ik vind het belangrijk om mensen te begeleiden in het ‘Zijn’, alleen maar ‘zijn met wat er is’ op dat moment, en hen uitnodigen om aandacht te geven aan dat wat zich aandient vanuit het lichaam. Ik vind het prachtig als ik zie wat ons lichaam ons te vertellen heeft. Elke dag weer ervaar ik het als een geschenk dat mensen mij zo vertrouwen dat ze zich letterlijk en figuurlijk blootgeven. Ik kan ontroerd raken als ik zie wat een beweging een simpele aanraking teweeg kan brengen bij een mens. Hoe mensen gaan ervaren dat het gaat om de intentie, de beweging vanuit je hart en ziel, en dat je helemaal niet zo hard hoeft te werken om iets te veranderen. Maar dat je, door er aandacht aan te geven en te zijn met wat er is, bewustwording creëert, en dat daardoor vanzelf de beweging in gang wordt gezet. Ik heb een prachtig beroep! En het is helemaal mooi dat ik dit via mijn lessen ook kan leren aan studenten en cursisten, zodat zij dit ook weer kunnen uitdragen.
  • Welk bijzonder verhaal ligt ten grondslag aan wat je bent gaan doen? Ik was het beu om steeds weer tegen de klok te racen en te horen dat papierwerk belangrijker was dan dat mensen dagelijks buiten kwamen of kinderen aandacht kregen als ze huilden. Ik heb me toen een dag of 4 teruggetrokken in een hutje op de hei, met een heel dik boek, geleend van mijn zus die beroepskeuzeadviseur was, met allemaal opleidingen en beroepen erin. Na die dagen wist ik dat ik massagetherapeut wilde worden. Ik ben naar open dagen gegaan en Holos sprong er voor mij uit vanwege de openheid en de warme sfeer. Ik wilde meteen starten maar heb het een half jaar uitgesteld omdat mijn toenmalige man het niet zo zag zitten dat ik die opleiding ging doen. Hij was bang me niet meer te kunnen volgen. Maar ik wilde perse en ben in januari 2000 gestart. Ik kon me geen mooier begin van de nieuwe eeuw voorstellen! En ondanks dat mijn huwelijk 5 jaar later inderdaad is misgelopen heb ik er geen moment spijt gehad dat ik deze keuze heb gemaakt!! Ik geniet er elke dag weer van en ik heb er mezelf heel goed door leren kennen. Het mooie van het beroep van massagetherapeut is dat je dat alleen maar kunt zijn wanneer je ook steeds weer naar jezelf kijkt, je steeds weer bewust wordt en bent van wat er bij jou gebeurd en wat je dat te vertellen heeft. Niet altijd gemakkelijk, maar wel een nooit eindigend proces wat me steeds weer verrijkt en laat groeien.
  • Werk je samen met anderen? Met mijn cliënten, studenten, collega therapeuten en docenten.
  • Welke (mooie of bijzondere) resultaten heb je mogen zien in je praktijk? Ik zie dagelijks mooie resultaten. Mensen die oude patronen of blokkades gaan herkennen en ze daardoor kunnen loslaten en er veel minder last van hebben omdat ze ermee kunnen omgaan. Maar ook mensen die, soms na jarenlange fysieke klachten en reguliere behandelingen, helen en geen of veel minder klachten hebben. Ik blijf een mooi voorbeeld vinden een jonge vrouw die bij me kwam omdat ze anorexia had. Ze was bij een psycholoog geweest en ze zei me; “ik begrijp het wel het hoe en waarom, maar ik voel het niet!”. Ik mocht alles aanraken behalve haar buik. Stapje voor stapje hebben we het opgebouwd. Na een jaar mocht ik haar buik aanraken, nog een jaar later konden we de behandelingen afbouwen en na 3 jaar was ze zwanger zonder ergens last van te hebben. Ze vond zichzelf zelfs mooi, iets wat ze zich toen ze bij me kwam nooit voor had kunnen stellen!
  • Wat is je (levens)motto? Zijn met wat is, genieten van wat er is (in plaats van balen van wat er niet is), en er van uitgaan dat in de basis ieder mens goed en te vertrouwen is.
  • Wat zou je de lezers nog willen vertellen of meegeven? Bedenkt dat iedereen een reden heeft om te zijn zoals hij is, of te doen wat hij doet. Oefen jezelf in kijken met compassie en stop met al die (voor)oordelen.
  • Aan wie geef jij straks het Estafette-stokje door? Aan Jolande Meijer.

Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken

Contact opnemen met LVNT

info@lvnt.nl

Liendertseweg 112-2, 3815 BJ Amersfoort

033 - 472 6003


Bereikbaar op dinsdag en woensdag
van 10.00 uur tot 12.30 uur.